Raften In Idaho Gecombineerd Met Een Prachtige Autorit


IDAHO - Ideaal om te Raften en Mooie Road Trips


Deel 1

Deze auto trip neemt je mee door Zuid-Centraal Idaho, stijgt meer dan 1.524m , van een woestijn canyon in de buurt van Boise naar het ruige, spectaculaire berg terrein van de Sawtooth Recreational Area. In de Sawtooths kun je wandelen, vissen, white water raften op de Salmon River (zie 2e gedeelte van dit blog), een spookstad bekijken, maar ook elanden, dikhoornschaap, en berggeiten zien. Niet verrassend, werd dit opvallende berglandschap een favoriete speeltuin van Ernest Hemingway, die begraven is in het gebied.

Overzicht
Bezienswaardigheden zijn onder meer een jaren 1860 goud-mijnstad, een verleidelijke natuurlijke warmwaterbron, de ski steden Ketchum en Sun Valley, een wereldberoemde forel stroom, en lava grotten.

Deze route heet voor het grootste gedeelte: Ponderosa Pine Scenic Byway (82km) en deze kun je dan verlengen met de Sawtooth Scenic Byway (73 km)


Start in Boise een oude centrum van mijnbouw en militaire voorpost tijdens de Idaho gold rush dagen van de jaren 1860 en jaren ' 70, Boise vandaag is de hoofdstad van de staat, een universiteitsstad, en thuis op het merendeel van de Idaho musea. Bezienswaardigheden zijn de Idaho State Historical Museum, met tentoonstellingen op de Braziliaanse geschiedenis vanaf de prehistorie tot de bonthandel tot heden; de fantasierijke Morrison Knudsen Nature Center, voor een korte blik op forel en hun milieu; en de World Center voor roofvogels, die gevangen fokprogramma's voor bedreigde roofvogels over de hele wereld loopt, met inbegrip van zijn eigen stal van Harpij adelaars, Californië condors en slechtvalken.
Eindig in Sun Valley, hier bevindt zich het eerste skiresort van Amerika ,"Sun Valley Resort", die werd opgericht om de allure van Europese ski resorts naar aan de VS te brengen en beschikt over een uit 1936 lodge, die sterren van Clark Gable tot Errol Flynn het gehost. Zwerf langs de dure winkels van het resort en vergaap je aan de luxe vakantiehuizen.
Hou een oogje uit voor deze hedendaagse beroemdheden. En bezoek het graf van één van de eerste beroemdheden die deze hoek van Idaho als eerste erkende: Ernest Hemingway. Het graf, ingeschreven "Ernest Miller Hemingway, juli 21, 1899-juli 2, 1961," bevindt zich op de Ketchum begraafplaats; een Hemingway Memorial, een kleine borstbeeld van de schrijver vindt je langs Trail Creek, zo eenvoudig en natuurlijk als de schrijver zelf.

Additionele mogelijkheden:

  1. Mocht je nog meer willen zien dan kun je route nog verlengen en naar  Crater of the Moon National Monument rijden  (zie mijn rondreis Crossing Borders onderaan dit stukje) 
  2. Voor je afbuigt van de Rt21 naar Rt75 kun je naar boven rijden naar de Middle Fork van de Salmon River
Deel 2
Onder rafters, is de Middle Fork van de Salmon River in Idaho een legende.
De zuivere, heldere, vrij stromende rivier daalt ong 915m over een lengte van 66km, dwars door de afgelegen en spectaculaire River of No Return Wilderness, het grootste wildernis gebied in de onderste 48 staten. Idaho's Middle Fork is beschermd door het Congres als één van Amerika's eerste Wild and Scenic Rivers. Er zijn geen wegen die leiden naar de bank van de rivier en kleine overblijfselen van de korte aanwezigheid van de mens zijn aanwezig in de vorm van oa prehistorische pictogrammen en vervallen blokhutten, die je via korte wandelingen kunt bereiken. De stroomversnellingen zijn leuk voor alle leeftijden en bieden een zekere opwinding aan de Middle Fork van de Salmon River. Langs dit traject bevinden zich enkele natuurlijke hotsprings oftewel warmwaterbronnen waar je in kunt ontspannen.

Bij meerdere websites is deze trip te reserveren.

Bovendien zijn deze 2 activiteiten prima te combineren met 2 van mijn reizen die je op mijn site kunt vinden

  1. Noordwest USA vanuit Seattle 
  2. Crossing Borders van Calgary naar Vancouver
Op de website van Idaho vind je ook zeer veel informatie over wat te doen en waar te verblijven.
Aanvullende vindt je nog 2 blogs oa

  1. Idaho - The Gem/Potato State - Onbekend maakt Onbemind!
  2. Idaho - Weetjes die je waarschijnlijk niet weet!
#raften
#idaho
#scenic_byways
#salmon_river
#boise
#ketchum
#sunvalley

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden