Travel Tip 2015 TIP 23 Winter is over PART/DEEL 4 Time for High Mountain Roads in France/Tijd voor Franse Bergpassen



Route Des Grand Alpes - Part 2 / length about 156 miles

-

Route Des Grand Alpes - Deel 2 / afstand zo'n 250 km


De hele route Des Grand Alpes - totaal zo'n 650km

Dan gaan we nu verder met het 2e gedeelte van Route Des Grand Alpes met deze keer een afstand te overbruggen van zo’n 250 km.
Dit gedeelte van de routes is absoluut niet geschikt voor caravans en voert ons vandaag door de Hautes-Alpes, bekend om zijn prachtige natuur, de krachtige mistral en het grote aantal zon uren.

Dwars door de bergen lopen woeste rivieren en hebben in het kalkhoudende gesteente door de eeuwen heen diepe kloven(gorges) uitgeslepen.
De meest bekende zijn die van Verdon of zoals ze ook wel worden genoemd de Grand Canyon van Europa. Hier bevindt zich volgens veel wandelaars het mooiste wandelgebied van Frankrijk.



We laten Briançon achter ons een gaan richting het zuiden. Je kunt kiezen voor de makkelijke kant via de N94 of via de moeilijkere Col d’Izoard met een stijging van 12%. (onze keus) De vele haarspeldbochten brengen je naar een hoogte van 2.361m. Dit betekent dat de weg alleen in de zomermaanden open is. Verdere is deze col een van de bekendste uit de Tour de France.



Je kunt ongeveer 15 km na de daling een uitstapje maken naar Fort Queyras in het Guildal. Dit is gebouwd in 1400 en ter voorkoming van invallen van gecombineerde troepen van Oostenrijk en Savoye.

Aangekomen bij Condamine, kun je je route naar Zuid-Frankrijk doorzetten of ervoor kiezen om via Col du Larche naar Italie af te buigen.
Wij gaan verder naar Barcelonnette. Dit voormalig vesting plaatsje heeft Catalaanse invloeden omdat het werd gesticht door de Graaf van Barcelona.
Ook vindt je hier Mexicaanse invloeden door terugkerende emigranten.
Op de Ubaye kun je wildwatervaren per vlot of rubberboot.
Wederom een keuze die je kunt maken:
Col d’Allos (de officiële Route des Grand Alpes) of Col de la Cayolle.


Wij gaan voor de meer spectaculaire Col de la Cayolle omdat hij een stuk smaller wegen heeft en op sommige plaatsen is elkaar passeren alleen mogelijk via de uitwijkplaatsen.
Onthoud dat stijgend verkeer altijd voorrang heeft dus zult U in de meeste gevallen moeten uitwijken.
Spectaculair en fotogeniek is de kloof van Bachelard. De Col brengt je naar een hoogte van 2.326m. In het laatste gedeelte zit behoorlijk stevig bochtenwerk.
Aangekomen in Guillaumes kunt U een bezoekje brengen aan de nabij gelegen burcht en kerk.




De route vervolgend kom je bij Entrevaux een oud vestigplaatsje, een bezoekje brengen is zeer de moeite waard maar je moet je auto buiten de poorten parkeren. De Citadel ligt op een 135m hoge heuvel (30 mins klimmen). Er vinden zich hier meer dan 20 toren, zware muren en sterke stadspoorten en niet te vergeten een 17e-eeuwse Kathedraal. Motorrijders vinden hier het Musée du Moto aan.

Na Entrevaux wordt het allemaal wat minder spannend en eindigt deze rit in het gezellige Nice aan de prachtige Cote d’Azure.
Informatie over Nice en de vele mogelijkheden om te dineren en slapen vindt je hier.

Slapen doen we hier niet want dat doen wij liever in het gezelligere Cannes.
Pas wel om dat je hier niet belandt in de periode van het Filmfestival(altijd midden mei) want dan loop je tegen veel gesloten hotelzwembaden (ook al 1-2 weken voor het festival) aan omdat de rijke der rijke er dan van mogen genieten.
En sowieso is een kamer krijgen er dan niet betaalbaar en nagenoeg onmogelijk.

Hotels waar wij zelf hebben geslapen die absoluut aan te raden zijn:
JW Marriott Cannes*****, zeer goede kamers, ontbijt is er verrukkelijk net als het avondeten bij JW Grill maar Cannes heeft zoveel te bieden dat ik zeker zou aanraden ook ergens anders te eten.
Le Grand Hotel*****, alhoewel ook 5 sterren is het JW Marriot wat moderner vond ik, maar een prima accommodatie met een mooi eigen pier genaamd La Plage 45 er tegenover gelegen.
Beide hotels liggen natuurlijk op La Croisette en dat maakt het uiteraard niet goedkoop maar er zijn meer dan ook genoeg andere mogelijkheden die een stuk goedkoper zijn.

Restaurant advies:
Bâoli Beach – zeker voor de lunch is dit een uitstekende keus, ik raad aan te reserveren want het is een zeer populaire restaurant waar veel bekende komen. Ik heb er naast Jean Paul Belmondo mogen zitten.
Restaurant CBeach, zeer geschikt voor de lunch
Restaurant Le Pistou, geschikt voor ’s avonds, bediening beetje sloom maar eten prima
Restaurant Astoux Et Brun, killig maar goed visrestaurant
Gaston et Gastounette, ik zou er zeker geen 2e keer gaan eten – slechte service, duur en matig eten.
Mesclun, een klein, prijzig maar zeer goed restaurant en zeer aan te bevelen. Zit verscholen in een klein straat in oude Cannes en ligt tegenover een restaurant waar veel over geschreven wordt dus wordt gauw over het hoofd gezien. NIET DOEN want het is erg goed

Andere opties zijn: Antibes/Juan Les Pins/Cap d’Antibes
Aan te bevelen hotel is hier Hotel Baia Dorée ****, dit hotel ligt op een mooie rustige locatie.
Nu is het al heel wat jaartjes geleden dat wij hier zijn geweest maar vonden het toen goed hotel met een uitstekende keuken


#frankrijk
#routedesgrandalpes
#grandalpes
#autoroutes
#cols
#cabrio
#fietsen
#bergpasse
#motor
#bâoli
#Cbeach
#Nice
#LePiston
#Gaston_et_Gastounette
#Mesclun
#Baia_Dorée

Reacties

Meest Populaire Posts

2017 Travel tip 9 - Teutoburgerwald & Surrounding / Teutoburgerwoud & Omgeving - Reistip 2017 Tip 9

Een Top Weg: Grande Strada delle Dolomiti - Dwars door Zuid-Tirol en de Dolomieten.

Gardameer, Italië - Een aantal bezienswaardigheden